Met weerbaarheidstraining meer mans

Weerbaarheidstraining is een goed idee voor mensen die depressief, angstig, onzeker of gestrest zijn. Maar het helpt ook wanneer je snel in paniek raakt of ongedisciplineerd bent. Mensen die geplaagd worden door conflicten op de werkvloer of het lastig vinden ‘nee’ te zeggen tegen hun werkgever, en verdrietig worden wanneer een klant tegen hen schreeuwt of snauwt. Laten we eerlijk zijn; De hierboven beschreven gevoelens en situaties zijn herkenbaar voor haast iedereen in Nederland. In een maatschappij die zich steeds sneller voortbeweegt houden we ook niet meer zoveel rekening met elkaar. Dat betekent dus dat je rekening moet houden met jezelf. Maar hoe doe je dat?

 

Psychische problemen

Veel mensen kroppen hun problemen op, wat kan leiden tot psychische stoornissen, emotionele problemen of een burn-out. Er wordt vervolgens geprobeerd een oplossing te vinden door te praten met een psycholoog of zelfs psychiater. In sommige gevallen werkt dat, maar zeker niet altijd en niet voor iedereen. Toch zijn deze heel logische en verklaarbare problemen eenvoudig op te lossen door een weerbaarheidstraining te volgen. Zo’n weerbaarheidstraining bestaat niet enkel uit praten en nadenken, maar is juist heel fysiek. Uit onderzoek is gebleken dat je hersenen door actief te bewegen 85% sneller informatie opnemen. Dit zorgt er ook voor dat je meer zelfverzekerd wordt, je sterker gaat voelen en je eigen verborgen talenten ontdekt.

 

Balans

Juist het zelfvertrouwen dat je ontwikkelt door een weerbaarheidstraining te volgen, helpt je om je lichaam en geest in balans te brengen. Deze balans zorgt dat je weerbaar bent tegen al die zaken die je voorheen niet aan kon. Depressie, angst, onzekerheid en stress worden behapbaar en kunnen worden opgelost. Niet door je omgeving, maar door jezelf! Daarnaast leer je om voor jezelf op te komen, tegen je werkgever, je klanten en je collega’s. Maar ook tegen je vrienden, buren en eigen gezin. Niet door ruzie te zoeken of boos te worden, maar juist door op respectvolle wijze je grenzen aan te geven.

 

Trainen helpt je

Toen je voor het eerst op een fiets zonder zijwieltjes ging zitten, viel je om. Dat is normaal. Zo gaat het dan ook met alles dat je moet leren. Je kunt het niet in één keer, maar je moet oefenen. Bij weerbaarheidstraining train je je geest en je lichaam tegelijkertijd. Na je eerste training voel je je een stuk beter dan vóór die eerste training. Maar je voelt je niet perfect. Je moet doorzetten, meer trainen, beter worden. En dat voel je dan ook, na iedere training. Je bent jezelf aan het verbeteren en vaardigheden aan het leren die je nog niet beheerste. Net als leren fietsen is je eigen weerbaarheid aan te leren. Dit wordt voor de meeste mensen niet als vanzelfsprekend ervaren in het leven, maar zou eigenlijk een deel van het curriculum op de basisschool moeten zijn. Gelukkig is weerbaarheidstraining laagdrempelig en kan iedereen er aan mee doen. Ook jij! Zet de eerste stap naar een beter leven.